Tibetaanse Terrier Informatie
voorbereiding op uw nieuwe huisgenoot

Wat moet u zoal van tevoren aanschaffen?
tibetaanse terrier pup

- een waterbak en voederbak
- een lekkere mand
- een riempje en halsband
- een puppy borsteltje
- eventueel een kamerkenneltje
- kauwbotjes en speeltjes

Een water en voerbak, vaak zijn de metalen bakjes het meest praktisch, ze kunnen er niet op kauwen en ze zijn zeer makkelijk te reinigen. Tegenwoordig zijn ze ook in de handel met antislip aan de onderkant, voorkomt het schuiven. Of eventueel zijn ze ook in een standaard verkrijgbaar. Ze gaan levenslang mee.

Een lekkere warme mand. In manden is er op moment zeer veel keus. Kiest u voor een mand van stof, kijk dan of deze goed wasbaar is. Kiest u voor een plastic mand, deze is goed te reinigen en u kunt ten allen tjden het binnendekje vervangen. Kiest u voor een rietmandje, houdt er dan wel rekening mee, dat dit mandje naar aller waarschijnlijkheid een groot kauwplezier geeft aan uw viervoetertje en u overal de rieten stukjes vindt.

Een riempje en halsbandje, deze eerste mag niet te zwaar zijn, de pup moet niet het gevoel hebben dat hij een heel gewicht om de hals heeft hangen. Velen stoffen riempjes zijn er op de markt in de leukste design. Tevens zijn deze goed wasbaar in de wasmachine. Een setje van leer is ook leuk, maar de kans bestaat dat de pup het leer lekker vindt reuken en erop al gaan kauwen. Gebruik nooit een ijzeren slipketting, deze breekt de haren in de nek af.

Een puppy borsteltje, dit kan gewoon een harenborstel zijn. Deze is van groot belang om uw puppy aan het borstelen te laten wennen.

Eventueel een kamerkenneltje. Als u besluit om met een kennel te willen gaan werken, koop dan gelijk een van goede grootte.
De volwassen hond moet erin kunnen staan.Onze voorkeur gaat uit naar een metalen kennel, in deze kunnen zij alles zien, hij is gemakkelijk vervoerbaar, daar je hem kan opvouwen. Tevens mocht u besluiten om later naar de show te gaan, dan is deze kennel erg praktisch.
 
Kauwbotjes en speeltjes. Voor kauwplezier, pas op wat u aankoopt. Sommige kauwbotten vooral de runderhuid kunnen na langdurig kauwen kauwgom worden, waarin de pup zich kan verstikken. Het koeienhoefje is op zich niet slecht, alleen altijd op tijd het laatste scherpe puntje weggooien, ook hierin kunnen ze stikken. De beste keuze zijn de hardere botten, bullepees, nylon-bone, varkensoor etc. Botten zijn heel belangrijk, het spaart uw meubilair, daar ze toch jeuk krijgen van de tandjes die doorkomen en natuurlijk met het wisselen naar het volwassengebit, geldt hiervoor hetzelfde. Tevens is het een goede bezigheid en houdt het gebit schoon. Speeltjes, veelal zijn Tibetaantjes dol op knuffels. Pas op dat de knuffels ontdaan zijn van plastic ogen en neuzen, ook hierin kunnen zij stikken. Daarnaast zijn er allerlei vinyl pieppoppen en kauwtouwen in de handel.