Tibetaanse Terrier Informatie
de opgroei bij de fokker

tibetaanse terrier pup

 Onze pups worden in huiselijke kring groot gebracht.

De eerste 2 weken hebben zij een warme, droge en rustige plaats in huis, waar de moeder zich prettig voelt. Ze liggen in de werpkist en zijn nog blind & kunnen nog niet horen. Dit is de kraamtijd. Moeders voedt ze en houdt ze schoon.

Tussen de 3e en 4e week, gaan de oogjes open, beginnen ze te horen en langzamerhand kunnen ze zitten en hun eerste stapjes doen. Als ze goed kunnen stappen mogen ze de puppy-ren in, deze is geplaatst in ons eigen leefgedeelte. Vanaf de derde week krijgen ze ook bijvoeding van de fokker, dit is een geweekte pap. 

tibetaanse terrier pup2

Tussen de 5e en 6e week, worden ze al heel wat levendiger, er wordt veel afgespeeld met elkaar en langerzamerhand gaan ze over op geweekte brokjes. Ook beginnen ze meer waar te nemen wat er in hun omgeving afspeeld, geluiden etc. Met goed weer mogen ze vanaf de 5e week ook eens een beetje buiten spelen en wat in de woonkamer rondstappen. 

Tussen de 6e en 8e week, worden ze meer bedrijvig en beginnen steeds meer contacten te leggen met hun mensenfamilie, hun karakter beginnen zich goed te vormen en mogen ze al meerdere keren per dag in huis en buiten rondstappen. Ook wordt er nu door de fokker meer gedaan aan hun socialsatie.  

Rond de 8e week zijn ze al aardig klaargestoomd voor de grote wereld en mogen ze naar hun nieuwe baasjes.