Tibetaanse Terrier Informatie
van melkgebit naar volwassengebit

tibetaanse terrier pup

Pupjes krijgen hun eerste gebit (melkgebit) tussen de leeftijd van 4 en 10 weken. De Tibetaanse Terrier wil hierin nogal eens wat aan de late kant zijn, hierover behoeft u niet ongerust te zijn.  Deze tandjes zijn vlijmscherp en blijven nogal gauw ergens achter haken. Het is niet verstandig om met je pup trekspelletjes te doen, zeker niet als ze in de wissel gaan. De tanden kunnen makkelijk verplaatst worden, daar ze nog niet vast op hun plaats liggen.  

 

Normaliter wisselt het melkgebit naar het volwassengebit tussen de 4 en 7 maanden.  Als de pup in de wissel gaat en de nieuwe tanden (het volwassen gebit) doorkomen is het veel heel groot belang dat u dagelijks controleert dat de melktanden loskomen en plaats maken voor de nieuwe. Is dit niet het geval en blijven de melktanden staan, wacht dan niet en maak een afspraak met uw dierenarts zodat deze tijdig verwijderd kunnen worden door de dierenarts. Met name de grote hoektanden mogen NIET dubbel staan. De nieuwe heeft de ruimte nodig van de melkhoektand en als deze te lang daar blijft staan, zal de nieuwe zich op een andere plaats in het gebit zich manifesteren, wat resulteert in een rommelig volwassen gebit en dit zou zonde zijn.   

Kijk u ook eens bij onze links, bij het artikel gebit!! Hier vind u alles geillusteerd met een duidelijke uitleg omtrent de wissel van melk naar volwassen gebit